Decoratiuni Interioare de Perete - Living, Dormitor

Decoratiuni Interioare de Perete - Living, Dormitor

Tablourile canvas reprezinta una dintre cele mai ideale optiuni de a decora un perete si a crea in camera, acea atmosfera artistica, primitoare, de care avem nevoie in fiecare zi. De exemplu, un tablou abstract poate crea o atmosfera de seninatate, melancolica pe cand un tablou cu peisaj poate transmite o senzatie de spatiu, de liniste si prospetime camerei in care este amplasat.

Inainte de a lua o decizie asupra tipului de tablou necesar decoratiunilor interioare, trebuie sa stabilim, mai intai, atmosfera pe care doresti sa o creezi in camera in care va fi decorat peretele. Atmosfera dorita a se crea, este legata in mod direct de caracterul persoanelor care locuiesc acolo. Este necesara astfel, o mica analiza a personalitatii clientilor, despre ceea ce le place sa vada, sa simta, despre atmosfera in care se simt ei cel mai bine. Cu alte cuvinte, vorbim despre asa numita Terapie Prin Arta si Culoare, o forma de terapie expresiva, folosita cu scopul de a imbunatati, de a eleva starea emotionala a unei persoane.

1. In functie de atmosfera pe care doresti sa o creezi

a) decoratiuni interioare cu tablouri canvas abstracte.

Abstractul este acel stil de pictura care se detaseaza de forme, de realitate, cu scopul de a crea o anumita atmosfera si emotie privitorului, prin culori bine aranjate prin efecte de lumini si umbre. Transmitem astfel privitorului emotia artistului, imaginatia acestuia abstractizata pe panza.

Care sunt persoanele care opteaza pentru decorarea peretilor cu tablouri canvas abstracte?

Nu putem spune cu siguranta, ca doar acele persoane cu o anumita personalizate, prefera arta abstracta. In general, persoanele nonconformiste, persoanele care sunt atrase de mister sau le place sa descopere necunoscutul fiind deschise la noi experiente, tind spre decorarea peretilor cu arta abstracta (o pata de culoare interpretabila pe perete, o atmosfera mistica in camera).

b) decoratiuni interioare cu tablouri canvas cu peisaje si flori

Peisajul este metoda cea mai adecvata de a aduce natura in casa ta, de a transmite peretilor camerei tale acea atmosfera de prospetime, de liniste, de legatura cu natura. Picturile cu peisaje se recomanda si in cazul in care scopul principal este de a crea o sezatie de spatiu in camera in care sunt amplasate.

Care sunt persoanele care opteaza pentru decorarea peretilor cu tablouri canvas cu peisaje?

In special, decoram peretii casei cu tablouri canvas cu peisaje atunci cand dorim sa creem o atmosfera primitoare, de calm, de liniste, de meditatie si relaxare. De aceea este una dintre cele mai iubite teme in arta, ne invita la meditatie, ne invita sa simtim aerul curat al unui peisaj montan sau sa ascultam linistea unui peisaj marin. Tablourile canvas cu flori sunt cumparate in general de persoane mai conservatoare, care nu vor sa se departeze pre mult de traditionalism (spre deosebire de cei care prefera abstractul), dorind sa creeze o atmosfera simpla si primitoare in casa, care invita la o stare de bine, de meditatie si relaxare dincolo de viata agitata a orasului.

c) decoratiuni interioare cu tablouri canvas figurativ-moderne

Ca o ultima categorie, dar nu in ultimul rand, avem tablourile canvas figurativ-moderne. Aceasta categorie de tablouri se adreseaza persoanelor care imbratiseaza modernismul, care doresc sa starneasca emotii in functie de postura si expresivitatea persoanei reprezentata in tablou. Persoana din tablou are o privire mistica, sau exprima o anumita stare, prin felul in care este reprezentata pe panza, de catre artist? Acea stare este transmisa imediat si camerei in care va fi amplasat tabloul respectiv, avand capacitatea de a crea imediat atmosfera dorita in acea locuinta. Este metoda cea mai rapida si eficienta de a crea si transmite emotii prin arta.

Care sunt persoanele care opteaza pentru decorarea peretilor cu picturi figurative?

In general, pictura figurativa se adreseaza personelor tinere, nonconformiste, care doresc sa transmita o emotie sau sa creeze un efect rapid pe perete. De asemenea este achizitionata si de acele persoane care doresc, ca prin acel tablou figurativ, sa-si exprime personalitatea proprie, sau ideile lor, o exprimare de sine, prin imagini si arta.

Posesorii de spatii comerciale, baruri, saloane de coafura, birouri, fac parte dntr-o alta categorie de persoane care imbratiseaza arta figurativa, in special portretul expresionist. Scopul lor este de a impresiona si a crea rapid, o anumita stare clientilor care ii viziteaza. De exemplu un tablou gen Fashion, se va potrivi perfect intr-un salon de coafura, transmitand eleganta si profesionalism privitorului, clientului.

2. Decoratiuni de perete in functie de camera pe care doresti sa o decorezi

a) Tablouri canvas pentru living-uri

Livingul sau camera de zi, se caracterizeaza in primul rand printr-un spatiu mai mare ce se vrea a fi decorat. De aceea tablourile destinate livingurilor, au dimensiuni mari, spre foarte mari. Recomandam decorarea unui living cu tablouri avand marimea de cel putin 100x70cm sau mai mari, cum ar fi 120x90cm. Imaginiti-va atmosfera creata in living de un tablou abstract sau un peisaj cu mesteceni 120x90cm, o simpla pata de culoare pe perete, care poate schimba complet atmosfera camerei in care este amplasat tabloul, sau senzatia de spatiu si liniste transmisa de un peisaj bine ales, in camera de zi. Tablourile mari se privesc, in general, de la distanta. Asigurati-va ca priviti tabloul in camera de la cel putin 3 metri distanta, iar campul vizual nu este obstructionat de nici un alt obiect aflat in camera.

b) Tablouri canvas pentru dormitor

Dormitorul este acea camera in care ne retragem dupa o zi de munca cu scopul de a ne relaxa, de a ne pune gandurile in ordine, si a ne pregati pentru un somn odihnitor. Se recomanda tablourile pentru dormitor nu foarte mari, avand marimi incepand de la 60x40cm pana la 80x60cm, pentru a putea fi privite cu usurinta de la distanta. Un tablou abstract poate transmite o invitatie la meditatie, iar un peisaj poate crea spatiu in acea camera, prospetime si o senzatie de relaxare in mijlocul naturii.

Indiferent de camera pe care doriti sa o decorati, asculati-va intotdeuna simturile. Va simtiti bine in mijlocul naturii, va place sa meditati in fata unui tablou abstract, un tablou figurativ va transmite o anumita emotie sau energie? Alegeti ceea ce vi se potriveste si va transmite starea de care aveti nevoie. Fiecare tablou este unic si trasmite un soi de energie unica. Priveste-l, incerca-l in camera si poti lua ulterior o decizie corecta. La GaleriaQ ai drept de retur, poti incerca orice tablou 10-Zile-Pe-Perete.

Publicat la 27/10/2020 Art Blog 1192