Decoratiuni interioare cu arta

Decoratiuni interioare cu arta

Majoritatea clientilor apeleaza la magazinul nostru de arta online avand ca principal scop intensificarea spatiului in care locuiesc sau isi desfasoara activitatile zilnice prin intermediul unei picturi decorative si in acelasi timp deosebite.

Spre exemplu un tablou plin de culoare sau chiar o sculptura poate schimba un perete gol sau cu alte cuvinte “un loc mort” intensificandu-l si dand viata acestuia. Intradevar arta are abilitatea de a transforma cu adevarat si a trezi la viata atmosfera oricarui spatiu inconjurator indiferent daca acesta reprezinta spatiul in care ne relaxam impreuna cu familia, cum ar fi un living,  sau in care ne desfasuram activitatile de zi cu zi. Majoritatea decoratorilor de interior au ajuns la concluzia ca o pictura potrivita asezata in locul potrivit are abilitatea de a transforma intregul spatiu ambiental intr-un focar de frumusete si interes, cum nimic altceva nu poate face. De multe ori in alegerea picturii potrivite pentru decorarea unui anumit interior, decoratorii apeleaza la tehnici de cromatoterapie. Cromatoterapia foloseste culorile si luminile cu scopul de a crea un echilibru al energiilor, energii care au un efect direct in starea emotionala, psihica si spirituala a celui ce intra in contact cu acestea, respecitv a privitorului.

Va prezentam in continuare cateva semnificatii ale principalelor culori in scopul de a va ajuta in alegerea picturii potrivite in functie de starea dumneavoastra de spirit dar si al interiorului in care aceasta va fi amplasata:

ROSUL este asociat cu energia, caldura, pasiunea, sau entuziasmul. De asemenea ROSUL reprezinta o culoare a vietii dar si o culoare foarte puternica ce naste sentimente extreme. Incaperile decorate cu picturi in care predomina culoarea rosie pot starni entuziasmul, energia, pasiunea dar in acelasi timp poate genera si o senzatie de trecere a timpului mai usoara. De altfel si motivul pentru care rosul predomina in decoratiunile interioare din majoritatea cazinourilor, barurilor de noapte sau restaurantelor ce pot starni apetitul clientilor.

ORANJUL/Galbenul, de multe ori o culoare a florilor, plina de viata avand principalul efect de a inviora camera sau interiorul in care aceasta predomina. Oranjul combina energia rosului cu starea de bine(fericire) a galbenului. Este asociat cu bucuria sau stralucirea soarelui. Oranjul exprima entuziasmul, fascinatia, bucuria, creativitatea, determinarea, atractia, succesul, curajul si stimularea. Ca si rosul de multe ori oranjul apare ca o culoare foarte”fierbinte” dand o senzatie de caldura. Totusi o senzatie nu atat de puternica si agresiva ca cea generata de rosu. Oranjul creste de asemenea nivelul de oxigen transportat catre creier dand o senzatie de revigorare privitorului si o stimulare a activitatii mentale. Este o culoare acceptata de majoritatea tinerilor. Recomandam decorarea cu Oranj sau Galben a acelor interioare care au nevoie de o inviorare simpla dar in acelasi timp puternica si foarte eficienta. Oranjul are o vizibilitate foarte puternica putand fi folosit pentru a atrage atentia reprezentand in acelasi timp principala culoare care are abilitatea de a inviora foarte eficient interiorul in care predomina. De asemenea recomandam decorarea bucatariilor sau a spatiilor in care se ia masa. Ca o culoare asociata cu limonada, da senzatia unei alimentatii sanatoase stimuland in acelasi timp apetitul.

Verdele, este o culoare a naturii, a peisajelor simbolizand armonia, prospetimea si fertilitatea. Verdele are o puternica legatura emotionala cu siguranta. Se spune ca verdele are de asemenea puteri vindecatoare. Este cea mai relaxanta culoare pentru ochiul uman generand in acelasi timp si o invitatie la meditatie. Este recomandat in decorarea dormitoarelor sau a spatiilor in care va relaxati. Verdele mai sugereaza stabilitate, durabilitate, dezvoltare, speranta fiind opusul rosului.

Albastru este culoarea cerului si al marii. Este de multe ori asociat cu profunzimea si stabilitatea. Simbolizeaza increderea, loalitatea, confidentialitatea, inteligenta, credinta si adevarul. Albastru este considerat benefic mintii si corpului uman. Acesta spre deosebire de rosu, incetineste metabolismul corpului uman dandu-i o senzatie de calm si relaxare. Albastrul este o culoare masculina, conform anumitor studii, aceasta fiind aleasa in special de barbati. Albastrul inchis este asociat cu stabilitate, experienta, incredere fiind culoarea preferata de majoritatea corporatiilor din USA. Evitati decorarea bucatariilor cu albastru deoarece prezenta acestei culori in exces poate taia apetitul privitorului. Se recomanda pentru decoratiuni interioare de perete din cadrul sufrageriilor, camerelor de oaspeti, holurilor sau camerelor largi de la intrare.

Desigur va putem ajuta in alegerea picturii perfecte in functie de starea dvs de spirit, efectul scontat si interiorul in care doriti amplasarea acesteia. In cazul in care aveti nevoie de ajutor ne puteti contacta AICI.


Arta - nu doar o decoratiune interioara:

Muzeele si galeriile de arta achizitioneaza picturi cu principalul scop de a atrage vizitatori-iubitori de arta, colectionari dar si turistii care vin la expozitiile si show-rile organizate de acestea. Muzeele spre exemplu au in vedere mai mult numele artistului, renumele acestuia decat pictura in sine. Cumpararea unui tablou trebuie sa reprezinte in acelasi timp si o investitie sigura pentru ei, o investitie care de multe ori este si profitabila atat timp cat cineva plateste pentru vizionarea acesteia sau a intregii colectii de arta. De altfel majoritatea colectionarilor de arta cumpara un original in scopul unei investitii profitabile. Colectionarii privesc arta si in special pictura ca o oportunitate de a investi. Cu alte cuvinte asistam la o “loterie a artei”. Investitorii cumpara in special picturi de la artisti necunoscuti sau foarte putin cunoscuti asteptand ca in timp valoarea acestora pe piata sa creasca, o practica ca devine in multe cazuri si profitabila.

De multe ori un investitor achizitioneaza o opera de arta deoarece aceasta are abilitatea de a exprima si reprezenta statutul si prestigiul sau social. Un Picasso original spre exemplu poate fi un simbol sau poate contura statutul social al detinatorului acestuia, persoana fizica sau firma in fata prietenilor sau partenerilor de afaceri. Nu doar ca pictura bine aleasa si amplasata in biroul unei firme poate exprima un anumit nivel de profesionalism dar de asemenea poate contribui la crearea unei anumite atmosfere si relatii intre angajatii acesteia. Spre exemplu o renumita firma de asigurari din Japonia a platit 24,3 milioane de lire sterline pentru un tablou intitulat “Floarea Soarelui” si semnat Vincent van Gogh – o tema populara dar nu rara in portofoliul artistului Olandez, care a vandut doar o singura pictura in intraga sa viata.

Investitie sau nu, arta si in special pictura va ramane principala metoda de a decora in mod eficient incaperile in care ne petrecem majoritatea timpului, a unui dormitor sau a unui living, picturi care au in acelasi timp si un efect terapeutic asupra starii noastre de spirt.

Publicat la 07/06/2021 Art Blog 128