Decoratiuni Camere Hotel si Pensiuni

Decoratiuni Camere Hotel si Pensiuni

Se apropie sezonul estival, moment in care oamenii de toate varstele pleaca in concediu la munte sau la mare. Pe de alta parte, “gazdele” acestor locatii fac ultimele pregatiri in vederea unui sejur cat mai placut pentru turisti. Spatiile cat mai recent renovate sau finalizate isi asteapta oaspetii. Pentru ca toate sa fie “ca la carte” trebuie ca si decoratiunile din camerele hotelurilor si pensunilor sa fie pe masura asteptarilor clientilor. Pare un lucru marunt, dar aici orice detaliu conteaza pentru turisti.

 Decoratiunile interioare de perete din pentru camere hotel sau pensiuni sunt necesare sau chiar o conditie forte care va genera aspectul de ansamblu sau vor particulariza holoruie, camerele si chiar vor genera o nota de comfort celor care vor poposi aici pentru o noapte sau mai mult timp.

Cheia succesului in acest domeniu o constituie alegerea obiectelor ce vor completa tabloul interior al locatiei. O solutie ar fi achizitionarea unor obiecte de arta – tablouri care sa comfere eleganta si stil camerei de hotel sau de pensiune in care va fi amplasat. Tablourile cu flori realizate intr-o paleta coloristica vie si calda, cu rame elegante in tonuri inchise vor pune in valoare peretii albi sau crem-galbui. Stim ca aceste camera din hoteluri si pensiuni nu sunt foarte spatioase oferind intimitatea mult cautata de turisti. Un tablou bine ales va da o nota rafinata camerei, lumina si culoare odihnitoare si placuta ochiului.Se recomanda, de asemenea, alegerea unor tablouri ce reprezinta colturi de natura: marea sau padurea in realizarea unor decoratiuni pentru camere in hoteluri sau pensiuni. Aceste obiecte de arta vor mari spatiul camerei dand posibilitate turistului sa se piarda in peisajul redat in tablou, visand la concediile viitoare. Pentru realizarea decoratiunilor interioare in hoteluri si pensiuni cu un stil arhitectonic nou recomandam lucrari de arta – tablouri sau postere in maniera moderna. Imbinarea indrazneata de linii, forme si culori vor fi in acelasi ton cu arhitectura exterioara sau de ce nu, cu cea interioara. Picturile abstracte cu tonuri de culoare complementare tari, usor marcate de alb sau negru, in rame albe sau negre vor atrage privirile si vor da o nota de optimism privitorului fiind excelente alegeri in decoratiuni interioare.

Sa nu uitam ca decoratiunile de perete din hoteluri si pensiuni nu sunt dsetinate doar turistilor ci si angajatilor care le privesc mai des decat cei care sunt in trecere prin acele locuri. Intr-un spatiu liber pe un perete mai putin luminat un joc de linii si culori alb – negru – rosu sau rosu – galben pai – verde iarba sau nergu – alb si oranj incadrat intr-o rama neagra va atrage cu siguranta privirile si va genera un plus de elegant spatiului. Asa cum spuneam mai sus decoratiunile din camere de hotel si pensiune pot crea puncte de referinta. Turistul se va simti bine si in ambientul creat de decoratiunile alese nu numai datorita serviciilor oferite. Astfel, va fi o deservire completa: ambiental si functional. Servicii bune intr-un ambient perfect, iata cheia succesului.

Pentru hotelurile si pensiunile cu notorietate nu ar strica deloc o “haina noua”, datorita decoratiunilor interioare, reamenajarilor de acest gen. Cred ca nu este necesara consultarea unui designer in acest scop. Spatiile destinate holurilor si camerelor trebuie regandite “cu sufletul” de proprietarii acestor locatii, sau de catre persoanele in grija carora stau decoratiunile interioare.


Cu siguranta ca o solutie eleganta si rafinata o constituie obiectele de arta, tablourile sau posterele. Sa nu uitam de puterea florilor care atat in stare naturala cat si intr-un tablou pot oferi valente noi unui spatiu de locuit chiar temporar. Imaginati-va o “imparatie a florilor” ce lumineaza holurile si camerele unui hotel din zona muntoasa sau chiar de la malul marii. Privind spre noi din tablouri cu rame albe sau negre florile prin paleta de culori te bucura, iti lumineaza camera si de ce nu si clipele de bucurie traite in camerele de hoteluri sau pensiuni in concediu. Incercati in holul hotelului un joc de culori si lumina izvorate din tablouri cu rame albe sau negre urmand ca in camere, pe paliere sau dupa dispozitia camerelor (nordice sau sudice) sa folositi tablouri in culori vii si pastelate in rame de aceeasi culoare: albe sau negre.

Au fost doar cateva sugestii pentru realizarea decoratiunilor interioare din hoteluri si pensiuni. Puteti alege din varietatea obiectelor de arta pe care le gasiti in galeria noastra.

Publicat la 07/06/2021 Art Blog 121