Idei Decoratiuni de Perete: Cum Decorez Peretele Unei Case sau Apartament

Idei Decoratiuni de Perete: Cum Decorez Peretele Unei Case sau Apartament

Fiecare proprietar de apartament sau casa, isi doreste mai intai ca locuinta lui sa arate bine, iar decoratiunile de perete joaca un rol foarte important, deoarece peretii sunt cei care, de multe ori aduc un aport semnificativ cand vorbim despre decorarea unei camere.

Trebuie sa fim atenti la cateva aspecte importante atunci cand alegem un tablou de perete, iar dintre cele mai importante sunt: locatia peretelui (daca este un perete din hol, dormitor, bucatarie sau living), marimea peretelui, stilul de decoratiune al camerei in care se afla peretele pe care dorim sa il decoram.Iata cateva idei de decoratiuni cu tablouri in functie de locatia peretelui din casa sau apartamentul dumneavoastra. Vom acoperi aici si alte aspecte precum marimea camerei si stilul de decoratiune interioara.

1. Perete hol apartament sau casa

Atunci cand trebuie sa decoram peretele unui hol trebuie sa avem in vedere in primul rand ca holul este de obicei un spatiu ingust, de aceea, trebuie sa evitam decorarea acestuia cu tablouri aglomerate in design, cu multe elemente fugurative sau culori. Pentru hol, avem doua idei pentru decorarea peretilor:

 1. prima idee este sa alegeti intotdeuna tablouri care dau senzatia de spatiu, senzatia de larg. Aici va recomandam sa vizualizati si sa alegeti tablouri cu peisaje marine, orizonturi marine pictate simplu, din cateva linii orizontale bine plasate si colorate astfel incat sa dea senzatia de confort vizual, senzatia de namarginit si spatiu.
 2. a doua idee consta in decorarea peretilor din hol cu tablouri foarte simple, fara multe elemente de design, elemente figurative sau colorit exagerat. Alegeti una sau maxim doua tonuri de culoare, de asemenea puteti alege si un tablou alb negru. Ideea este sa nu fie foarte aglomerat in colorit, pentru a obosi un hol deja ingust si care contine poate si alte elemnte de decor. Venind in sprijinul acestei idei, va recomandam sa vizualizati tablourile noastre din categoria abstract. Puteti gasi aici tablouri pictate simplu, cateva pete de culoare, sau un peisaj cu soare, dand senzatia de spatiu.
 3. o alta idee este sa nu expuneti pe hol tablouri cu rama. Rama poate aglomera un hol ingust, mai ales o rama clasica, lata cu decoratiuni florale. Exista multe magazine ce vand  tablouri care pot fi expuse fara rama. Tablouri elegante avand canturile pictate sau de culoare alba. Aici la GaleriaQ, puteti gasi asemenea tablouri.

2. Perete birou

Pentru birouri este de recomandat decorarea peretilor cu tablouri ce inspira angajatii, tablouri care creaza stari de bine, de relaxare, sporand astfel productivitatea muncii.

 1. o idee ar fi sa nu decorati cu tablouri in care predomina culoarea rosu, acesta culoare fiind caracteristica emotiilor puternice. Alegeti tablouri in care predomina culoarea crem, un auriu dintr-un peisaj de toamna sau un apus de soare pe mare. De asemenea verdele dintr-un peisaj de vara este binevenit intr-un birou in care exista deja ornamente florale. Recomandam de asemenea pentru peretii unui birou sa alegeti tablouri cu rama sau sa le inramati dumneavostra. Ramele trebuie sa fie in stil clasic sau modern. Ambele variante sunt potrivite in functie de stilul de decor al biroului.
 2. o alta idee de a decora un birou este sa accesati arta abstracta. S-a constatat ca decorarea cu tablouri abstracte, interpretabile, au marit productivitatea angajatilor cu 33%, de aceea din ce in ce mai multe companii din Romania, au ales decorarea birourilor cu acest stil de pictura.

3. Perete living

Livingul este cea mai larga camera dintr-un apartament sau o casa, de aceea trebuie sa tinem cont de cateva idei importante atunci cand decoram peretii acestuia.

 1. Alegeti tablouri de dimensiuni mari. Tablourile dintr-un living nu trebuie sa fie mai mici de 80cm o latura. Recomandabil pentru peretele principal este sa adaugati tablouri mai mari de 100cm o latura. Puteti alege tablouri 100x80cm, 120x80cm sau chiar mai mari. Masurati intotdeuna peretele care urmeaza a fi decorat si lasati un spatiu liber de cel putin un metru astfel incat tabloul sa respire. Nu acoperiti tot peretele din living.
 2. Alegeti teme simple de pictura. Puteti alege un peisaj simplu interpretat, un tablou abstract care ofera un design al coloritului simplu, folosind culori care relaxeaza privitorul. Deoarece, caracteristica principala a unui living este spatialitatea, de ce sa aglomeram un perete? Am vazut multe decoratiuni interioare in care o panza alba simpla cu o pata de culoare galebena, are un efect extraordinar pe peretele dint-un living, creand un stil minimalism-modern in acea camera. Mergeti in decorarea peretelui pe accente simple, nu complicati designul livingului, nu aglomerati camera.

4. Perete dormitor

Dormitorul este camera in care ne retragem la sfarsitul unei zile aglomerate, de aceea accentul pe relaxare sau meditatie este primordial in alegerea unui tablou potrivit. Iata doua idei principale in alegerea tabloului pentru peretele din dormitor:

 1. un tablou expresionist, reprezentat prin portrete artistice, expresive si interpretabile. La GaleriaQ avem o colectie interesanta de portrete artistice cu femei, fluturi, sau cai. Alegeti un portret abstract care invita privirorul la interpretare si meditatie, sau puteti alege pentru dormitor un tablou cu un nud artistic.
 2. un tablou simplu abstract, de asemenea interpretabil, este de recomandat intr-un dormitor. Recomandam alegerea unui peisaj marin abstract, un apus sau un rasarit de soare are are si un efect de spatiu in orice dormitor clasic sau modern.
 3. o alta idee este sa alegeti un peisaj din natura in care este evidentiata linia orizontului. Peisajul trebuie sa reprezinte un cadru larg, de exemplu un lan de floarea soarelui, un peisaj montan vazut de la departare, etc.

5. Perete bucatarie

Bucataria este locul in care gatim sau luam masa, de aceea decorarea peretilor din bucatarie trebuie sa intre in armonie cu activitatea noastra zilnica. Iata cateva idei pentru decorarea peretelui din bucatarie:

 1. tablouri cu natra statica. Natura statica reprezinta tema principala in decorarea unei bucatarii. Puteti gasi de exemplu tablouri de vanzare cu natura statica cu fructe sau legume. Aici la GaleriaQ avem de asemenea cateva modele interesante de tablouri pentru bucatarie.
 2. o alta idee este sa decorati peretii bucatariei folosind tablouri cu flori. Bucataria este locul perfect  pentru aranjamentele florale, iar un buchet de floarea soarelui, sau un tablou cu bujori reprezinta tema ideala in decorarea peretelui.

Indiferent de tipul de perete pe care doriti sa il decorati dintr-un apartament sau o casa, este bine sa experimentati cu diferite tablouri pentru a va da seama exact de ceea ce aveti nevoie. Puteti urma si ideile prezentate mai sus dar este important si sa incercati sa decorati peretele cu diferite modele de tablouri achizitionate din galerii de arta sau magazine online de tablouri.

Publicat la 08/03/2023 Art Blog 66